Yhdistyksen nimi on Penan Tupa ry., kotipaikka Nokia. Perustettu 1.3.1998. Toimialueena koko maa. Yhdistys on ideologisesti, poliittisesti, tieteellisesti sekä uskonnollisesti sitoutumaton. Se ei erottele ihmisiä eikä yhteisöjä aseman, kielen, rodun tai sukupuolen perusteella.

Yhdistyksen tarkoituksena on eristää ns. rajatietoon, henkiseen kasvuun ja parantamiseen liittyvien asioiden sekä ilmiöiden kartoittamista. Aktivoida alan kehitys ja tutkimustoimintaa sekä kerätä yhteen harrastajia, tutkijoita ja yhteisöjä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kokouksia, esitelmä-, luento- ja tiedotustilaisuuksia sekä kursseja jäsenilleen, seminaareja, näyttelytapahtumia ja osallistuu messuihin, harjoittaa alaan liittyvää julkaisu- ja kustannustoimintaa sekä perustaa rekisteröimättömiä paikallisosastoja, että liittyä jäseneksi alan kansainvälisiin järjestöihin.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi vastaanottaa avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja sekä toimeenpanna rahankeräyksiä ja arpajaisia hankittuaan asianmukaisen luvan, että harjoittaa kahvila ja kirpputori toimintaa (Tilinumero: FI51 52280 320 0629 17)

Yhdistys voi myöntää apurahoja ja avustuksia alan tutkimustoimintaan sekä hallita ja omistaa toimintaansa varten tarpeellisia tiloja ja kiinteää omaisuutta.

Hallituksen puheenjohtaja / toiminnanjohtaja Pentti Ranta puh: 0400-630618. Pentti Ranta on kanavoinut Galaktisen liiton tiedotteita vuodesta 2001 alkaen. Nämä viestit ovat luettavissa näillä sivuilla.